Atelier en beeldentuin Ruimte in beeld
Atelier en beeldentuin Ruimte in beeld

Atelier Ruimte in beeld

In het atelier van Ruimte in beeld worden cursussen beeldhouwen in steen, lessen tekenen en schilderen en cussusen keramiek gegeven.
Regelmatig worden ook creatieve workshops gegeven.

Cursussen beeldhouwen in steen

Deze cursussen zijn voor zowel beginners als gevorderden. Een ervaren docent geeft les op maat, afgestemd op het niveau van iedere deelnemer. Begin je voor het eerst, dan ga je aan de slag met bijvoorbeeld speksteen en krijg je uitleg over ruimtelijk werken en het gereedschap. Ben je ervaren, dan kun je kiezen voor een hardere steensoort en krijg je waar nodig ondersteuning en tips.

Je kunt altijd instromen. Er is geen specifieke startdatum voor de beeldhouwcursussen. Vanaf het moment waarop je start, gaan de drie maanden in waarin je de 10 bijeenkomsten ‘moet’ volmaken.

Lees verder …

Atelier Ruimte in beeld

Lessen tekenen en schilderen

In het atelier wordt volop geëxperimenteerd aan de hand van thema’s, onderwerpen of materiaalonderzoek. De lessen zijn gericht op het persoonlijk proces en haar dilemma’s, met verdieping van de kwaliteit van het werk als doel. De begeleiding is persoonlijk, intensief en met aandacht voor ieders ontwikkeling, motieven en overwegingen.
De cursussen zijn geschikt voor zowel gevorderden als beginners en worden gegeven op donderdagochtend en donderdagmiddag.

Voor de liefhebbers zijn op dinsdagavond regelmatig lessen ingepland voor het schilderen of tekenen van modellen.

Lees verder …

Cynthia Postma

Cursussen keramiek

Ik heb een passie voor klei, de belangrijkste bouwstof van Moeder aarde. Door met mijn handen in de klei te zitten ervaar ik verbinding met mijn gevoel, mijn hart en mijn drijfveren De flow, de inzichten en de rust laten je creativiteit stromen.

In de lessen keramiek kan je je eigen servies, vazen of beelden maken, maar ook vrije vormen uit de hand boetseren. Ik kan je hiervoor verschillende technieken leren om je werk op te bouwen in kleiringen, kleiplaten of gebruik te maken van een mal.

Ook is het mogelijk om mokken, schaaltjes of vaasjes te leren draaien op de draaitafel.

Lees verder …

Workshops letter- en sier beitelen

Een hand gehakte letter of ornament in natuursteen heeft de signatuur van de maker: elke letter of sier teken is individueel gesneden of gebeiteld en een tikkeltje anders- geen twee letters of sier details zijn precies gelijk. Het is ambachtelijk werk.

In de workshop zullen we ons toeleggen op diverse oefeningen die ondersteunend zijn voor het ontwikkelen en aanleren van de juiste houding, handgreep, beitelslag- en stuurtechniek van de letter/sierbeitel.

Lees verder …

Volg ons op: