Cursussen beeldhouwen in steen

In elke steen zit een beeld verborgen. De kunst is om het er uit te krijgen! Beeldhouwen is ruimte scheppen in de steen, net zolang tot het beeld ontstaat. Beeldhouwen is ook ruimte maken in je hoofd. Door het hakken en het bezig zijn met de steen, raakt je hoofd leeg en beland je in het hier en nu.

Wekelijks cursussen beeldhouwen

Deze cursussen zijn voor zowel beginners als gevorderden. Een ervaren docent geeft les op maat, afgestemd op het niveau van iedere deelnemer. Begin je voor het eerst, dan ga je aan de slag met bijvoorbeeld speksteen en krijg je uitleg over ruimtelijk werken en het gereedschap. Ben je ervaren, dan kun je kiezen voor een hardere steensoort en krijg je waar nodig ondersteuning en tips.

Je kunt altijd instromen. Er is geen specifieke startdatum voor de beeldhouwcursussen. Vanaf het moment waarop je start, gaan de drie maanden in waarin je 10 bijeenkomsten ‘moet’ volmaken.
Eerste 10 lessen voor € 220,- (daarna 10 lessen voor € 200,-).

Iedere cursist vrij om te maken wat hij/zij wil en geeft de docent begeleiding op maat. Is het ontwerp haalbaar, dan zal de docent meedenken in de aanpak en de cursist stapsgewijs begeleiden in de realisering daarvan. Vooral als je begint, krijg je meer begeleiding.

Als je wilt, kun je een proefles nemen. Deze is gratis en vrijblijvend.

Docent maandagavond: Edith Rutten
Docent woensdagochtend: Jan Opstelten
Docent overige dagdelen: Antoinet Verhagen

Beeldhouwen voor gevorderden

De cursus beeldhouwen voor gevorderden op dinsdagochtend is een logische aansluiting op de basis-lessen van Ruimte in beeld. In de lessen ligt de nadruk op het gestructureerd vormgeven in steen.

Met behulp van een aantal vaardigheden wordt de deelnemer geleerd om planmatig en gestructureerd te komen tot een gewenste vorm.

De basiselementen van vormgeving: maat, vorm en kleur komen aan bod, alsmede een aantal tools om met een technische benadering vormen te construeren en te vervaardigen. De nadruk ligt op de vormgeving, techniek komt aan bod waar nodig.

Docent: Rob Zweerman

Aanmeldformulier beeldhouwen in steen

Helaas zijn alle dagdelen voor langere tijd volgeboekt. Aanmelden voor een cursus of proefles is niet mogelijk.