Cursussen keramiek

Cynthia Postma, Keramist

Ik heb een passie voor klei, de belangrijkste bouwstof van Moeder aarde. Door met mijn handen in de klei te zitten ervaar ik verbinding met mijn gevoel, mijn hart en mijn drijfveren De flow, de inzichten en de rust laten je creativiteit stromen.

Wekelijks cursussen keramiek

In de lessen keramiek kan je je eigen servies, vazen of beelden maken, maar ook vrije vormen uit de hand boetseren. Ik kan je hiervoor verschillende technieken leren om je werk op te bouwen in kleiringen, kleiplaten of gebruik te maken van een mal.

Ook is het mogelijk om mokken, schaaltjes of vaasjes te leren draaien op de draaitafel.
Het draaien vraagt veel oefening en geduld. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt zal je er veel plezier aan beleven. Als het product klaar is wordt het biscuit gestookt waarna je het kunt glazuren. Mocht je meerdere dezelfde producten willen maken dan is het mogelijk om in de les een gipsen mal te maken. Na droging kun je de mal gebruiken voor de productie door met gietklei de mal te vullen.

Als je werk biscuit gestookt is ga je het glazuren. Dit kan op twee manieren. Je kunt het glazuur met de kwast aanbrengen of gieten. Nadat de glazuur is aangebracht gaat het een tweede keer de oven in. Daarna is het product klaar voor gebruik.

Prijzen en data

De lessen kosten € 35,00 per losse les. (minimaal 2 personen). Deze prijs is inclusief de klei, glazuur en het stoken van het gemaakte werk, koffie en thee.
Wil je meerdere lessen dan kan dat voor 5 x voor € 150,00.

De lessen geef ik op dinsdagavond van 19:30 – 22:00 uur.
Vrijdagmiddag van 14:00 – 16:30 uur en zaterdagochtend van 9:30 – 12:00 uur.
Een losse draailes kan je in overleg met mij plannen.

Bekijk mijn website voor meer info: www.soulmadekeramieklab.nl

Aanmeldformulier cursus keramiek

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Eventuele opmerkingen

  Ik meld me aan voor de cursus keramiek op: (verplicht)
  DinsdagavondVrijdagmiddagZaterdagochtend

  Ik wil op de hoogte blijven van de activiteiten bij Ruimte in beeld en meld me aan voor de nieuwsbrief.